torek, 31. maj 2016

Ustvarjalno-pisalni izziv: Basen

Obožujem ustvarjalno-pisalne izzive. Ne samo zato ker odpirajo nove zgodbe, nove svetove, nove ideje, temveč tudi zato, ker meni predstavljajo izziv vsak teden ponuditi kaj novega in izzivalno zanimivega v razmislek in pisanje. 

Predvsem pa mi je všeč, da je možnosti neskončno in čisto vse je lahko ustvarjalno-pisalni izziv. Svet književnosti, pripovednih oblik je brezmejna zakladnica navdiha. 

Tokrat bomo pod drobnogled vzeli basen. Basen je v svoji osnovi poučna literarna vrsta, glavni junaki pa so živali s človeškimi lastnostmi in po navadi predstavljajo tip osebnosti (npr. lisica je vedno zvita, včasih tudi zahrbtna). Zgodbi pa vedno sledi tudi nauk, se pravi, da je zgodba predstavljena na način, da bi se iz nje nekaj naučili, recimo, da se nam ne splača lagati ali biti nesramni, ker se nam takšen odnos vedno vrne v dvojni meri.


V 350 besedah svoj dan opišite v basenski obliki. Za like izberite živali, ki najbolje predstavljajo lastnosti ljudi iz vašega življenja in seveda naj bo to pisana druščina, prigodam katere seveda sledi nauk.

Veselo pisanje!

Ni komentarjev:

Objavite komentar