Esej - priprave na maturo

Na Literarnici se že vrsto let posvečamo pripravam na pisanje eseja na maturi.


Na podlagi objav, ki smo jih na spletni stani www.literarnica.si objavljali v letih 2013 do 2015,  z namenom ponuditi dijakom dodatno pomoč pri pripravah na pisanje eseja na maturi, so nastale priročne e-knjižice, ki celostno obravnavajo priprave na pisanje eseja in vsebino del ter tematski sklop, ki je za posamezno leto. 

Prav tako je bila želja ponuditi obravnavo del izven šolskega okolja, kjer branje in pisanje ne bi bila kot del šolskega učnega sistema ter morda spodbuditi veselje do pisanje skozi proces pisanja eseja, ki ne bi delovalo kot šolska obveznost.

Dijakom želimo prikazati, da pisanje in branje nista povezana samo s šolo, jim približati ustvarjalno plat procesa pisanja in branja ter jih tako morda navdušiti, da bodo pisanje spisov, esejev, branje domačega čtiva jemali kot znanje, ki si ga lahko ustvarijo sami in jim bo koristilo kasneje v življenju, hkrati pa jim bo ponudilo tudi veliko zabave. 

Priprave so namenjene samemu pisanju eseja in kot tudi vsebinski obravnavi del s sprotnimi vprašanji za poglobitev teme. Prav tako pa boste imeli priložnost na vsaj dveh (odvisno od leta) praktičnih primerih vaditi in se resnično pripraviti na izpit.

Napotkom lahko sledite v objavah iz prejšnjih let ali prelistate brezplačni del knjižice, ki je nastal ob prvi izdaji e-knjižice Esej 2016.

Za več informacij o e-knjižici pišite na helena@literarnica.si.


Ni komentarjev:

Objavite komentar