ponedeljek, 27. maj 2013

Literarni natečaj: PO KONCU ZAČETEK


Pri Založništvu tržaškega tiska so lačni novih, svežih, drugačnih in navdihujočih zgodb, zato v sodelovanju s Primorskim dnevnikom ter Narodno in študijsko knjižnico iz Trsta razpisujejo NATEČAJ ZA KRATKO ZGODBO. Vabijo vse tiste, ki znajo iz/povedati svoje svetle in temne plati življenje, spregovoriti v jeziku duše, da jim pošljete zgodbe, v katerih bodo iskali spodbude za nove začetke.

V življenju se vrstijo konci in začetki. Pride prej konec ali prej začetek? Pri Založništvu tržaškega tiska so prepričani, da je vsak od vas vsaj enkrat v življenju imel občutek, da je prišel do točke, od koder ni več poti nazaj. Do nje nas lahko pripeljejo številne poti, ki imajo nešteto imen, in če se prepustimo njihovi brezglavi smeri se v trenutku znajdemo ravno tam; na koncu. In, glej čudež, nam svetla misel, topel nasmeh, prijateljski glas ali razumevanja poln pogled vlije pogum, da koncu obrnemo hrbet in se ponovno znajdemo na začetku.
Čeprav je začeti težko, predstavlja nov korak upanje, da se bodo pred nami ponovno odpirale in prepletale vedno drugačne poti, katerim ne bo videti konca. To nenehno iskanje poti je lahko vznemirljivo ali pa živa mora.
Razkrijte vašo zgodbo in skupaj boste ustvaril zbirko pripovedi z naslovom Po koncu začetek. Založništvo tržaškega tiska bi rado z njo in skupaj z vami praznovalo konec letošnjega leta in začetek prihodnjega.

VEČ O RAZPISU V PRIPONKI in več informacij.

Ni komentarjev:

Objavite komentar