torek, 3. november 2015

Ustvarjalno-pisalni izziv: Spremembe

Kako doživljate spremembe?
Ugotavljam, da so spremembe nekaj, kar ljudje zelo težko sprejmemo, četudi so dobre. Če smo nečesa navajeni, težko spremenimo navade. Neznanega, drugačnega nas je strah in velikokrat nas preplavijo dvomi. Naši odzivi na to pa so različni. Nekateri postanemo napadalni in zavzamemo obrambno pozicijo, drugi se zapremo vase in se umaknemo.

Ves čas pa razmišljamo, kaj bi v določenem trenutku naredili drugače, da bi delali drugače, živeli drugače. Tako da si sprememb načeloma želimo, a se jih hkrati bojimo. In zaradi strahu si ne upamo poskusiti česa drugačnega, si zaupati, da nam uspe kaj novega.

Spremembe

Pomislite na situacijo, ki bi jo radi spremenili (svoje delo, kako preživljate dan...) ali pa nekaj, kar ste si že od nekdaj želeli narediti pa si niste upali.

V 250 besedah opišite vsaj 3 načine kako bi lahko neprijetno navado spremenili oziroma željo uresničili.

Napisano za 5 minut odložite, nato pa preberite, kaj bi lahko naredili drugače. Je na seznamu kaj, kar bi lahko dejansko spremenili in za vas ne bi predstavljalo pretiranega strahu? Kako ste se počutili med pisanjem vaje? Kako se počutite sedaj?

Veselo pisanje in spreminjanje!

Foto: sensa.si

Ni komentarjev:

Objavite komentar