petek, 6. november 2015

Ustvarjalnost in spremembe

Pisanje je lahko eden od načinov, da ustvarite spremembe.
Biti ustvarjalen pomeni stvari delati drugače, se spraševati o drugih možnostih in utečenih procesov ne jemati za samoumevne. Takšno razmišljanje pa potegne za sabo tudi spremembe. Teh pa ljudje ne sprejemamo vsi z enako lahkoto.

Srečujem veliko ljudi, ki govorijo o spremembah, ki si želijo sprememb, a zato ničesar ne naredijo. Pravzaprav jih je sprememb strah. Veliko lažje je o spremembah govoriti, kot jih dejansko izvesti. To je razumljivo, saj je človeško. Človeškemu umu ni lahko sprejeti sprememb. Ljudje smo polni predsodkov, ocen in vrednotenj, ki nas omejujejo, da bi lahko pogledali na stvari drugače, da bi uvideli takojšnje povezave in koristi sprememb.

A večno branjenje spremembam človeka s časoma lahko potisne v stanje otopelosti in še večjega strahu, zato je bistvenega pomena, da pri sebi spodbujamo ustvarjalnost, ne glede na to kakšna je. Če je to odličen način vrtanja nosu, pa naj bo to. :)

Rada poudarjam, da ustvarjalnost ni rezervirana samo za majhno peščico ljudi, temveč se prav vsi rodimo ustvarjalni in najbolj ustvarjalni smo ravno v otroški dobi. Takrat smo najbolj radovedni, najbolj vedoželjni, prekipevamo od spontane navdušenosti, zavedanja o neskončnih možnostih in idejah.

Kasneje to otroško ustvarjalnost nekateri izgubimo, a bi morali samo nekoliko pobrskati v sebi in bi jo spet našli in z njeno pomočjo ustvarjali spremembe. Ne bi se smeli bati sprememb, morali bi jih sprejeti kot naravni proces. Morali bi se potruditi in najti svojo ustvarjalno žilico in se prepustiti spremembam.

Ni treba, da so to velike spremembe, a če se že predolgo pritožujete nad določeno situacijo, delom, jutranjo vožnjo v prometni konici, potem je čas, da nekaj spremenite.

Za začetek lahko upoštevate nasvet Martina Luthra in preprosto primete v roko pisalo in pišete. Če ne veste, kako začeti, lahko rešite torkov ustvarjalno-pisalni izziv.

Dovolite si biti ustvarjalni.

Ni komentarjev:

Objavite komentar