torek, 10. november 2015

Ustvarjalno-pisalni izziv: Odnosi

Odnosi - nekateri so prijetni, nekateri niti ne,
a vsi nas lahko bogatijo.
Odnosi so vedno precej zapletena stvar. Odnosi z nekaterimi osebami so nam prijetni, z drugimi pa se kakršnegakoli stika naravnost bojimo, od njih bežimo in se jim izogibamo.

Verjetno se strinjamo, da pri odnosih, ki so nam prijetni, ne bi ničesar spreminjali. Nasprotno pa bi v odnosih, pri katerih se ne počutimo najbolje, spremenili marsikaj.

Odnosi

Predstavljajte si osebo, ob kateri vam ni najbolj prijetno - npr. nadležna sodelavka, mama, ki v nas še vedno vidi le otroka itd. Pomislite, kaj vas v tem odnosu najbolj moti, pomislite še malo in si priznajte, kaj vas v resnici moti. 

Nato vse to odmislite in pomislite na 10 stvari, ki vas povezuje ali 10 dobrih lastnosti, ki jih ta oseba ima. Za zaključek vaje v 150 besedah opišite odnos, ki ga imate ali ga želite imeti z osebo, ki jo vidite v novi luči. Kakšen odnos bi imeli z njo, če bi bila vedno taka, kot ste si jo lahko predstavljali z drugega zornega kota? Kaj bi se lahko spremenilo v vajinem odnosu, če bi lahko na to osebo vedno gledali skozi njene dobre lastnosti?

Veselo pisanje in veliko prijetnih odnosov!

Foto: mladizmaji.si

Ni komentarjev:

Objavite komentar