petek, 5. junij 2015

Ustvarjalnost in izsiljevanje novih povezav

Kakšne povezave ste izsilili?
Danes vam bom predstavila še eno tehniko za spodbujanje ustvarjalnega razmišljanja in zelo prav bo prišla tudi pri ustvarjalnem pisanju.

Tehnik za spodbujanje ustvarjalnosti je precej, najbolje pri njih pa je to, da nam vsaka pokaže drugačen pristop in dobro je, da se ne držimo samo ene, temveč da preizkušamo različne.

Tokrat predstavljam tehniko izsiljevanja novih povezav. Pri tej tehniki je pomembno predvsem to, da ste odprti, da opazujete vse kar je okoli vas in skušate povezati stvari, ki nakazujejo skupne lastnosti ali pa čista nasprotja.

Prav tako lahko za rešitev problema ali vprašanja izberete naključno besedo (bodisi v slovarju, reviji, knjigi itd.) in poskušajte najti povezavo.

Enako lahko naredite npr. s hrano, ki jo v tistem trenutku jeste ali s kakšnim pregovorom. Ne omejujte se preveč in se pustite presenetite. Takrat boste največ odličnih idej. Pomembno je tudi, da vsako tehniko prilagodite sebi, da jo uporabljate na svoj način.

Izsiljevanje povezav je zabavna tehnika, ki jo lahko uporabljate pri čisto vsem, kar počnete, kadarkoli in kjerkoli. Tako jo tudi sprejmite in uporabite.

Ni komentarjev:

Objavite komentar