torek, 14. april 2015

Ustvarjalno-pisalni izziv: Besede na S

Koliko besed na S lahko naštejete v eni minuti?
Današnji ustvarjalno-pisalni izziv je zastavljen v dveh delih. Priporočam vam, da upoštevate navodila in najprej opravite prvi del in se šele nato poglobite v to, kaj od vas zahteva drugi del, da boste prvi del napisali čim bolj spontano, drugega pa bolj premišljeno.

Besede na S

1. del:
Pripravite si papir in pisalo (ali računalnik) ter uro za merjenje časa. Najbolje je, da si nastaviti alarm na eno minuto, da ne boste skrbeli koliko časa vam je še ostalo in se brezskrbno prepustite naštevanju besed. V eni minuti napišite čim več besed, ki se začnejo na črko S, ki se jih spomnite. Pripomočki, kot so slovar itd., niso dovoljeni. Ko ura zazvoni eno minuto, prenehajte s pisanjem.

Najprej opravite prvi del vaje, šele nato berite naprej!

2. del
Pred vami je verjetno kar lep "kupček" besed, ki se pričnejo na črko S. Verjetno sedaj že slutite, kaj sledi. Sestavite zgodbo iz besed na S, ki so se vam utrnile v prvem delu. Besede lahko uporabite v kateri koli obliki ali besedni vrsti.

Vajo lahko ponovite s katerokoli drugo črko. Najlažja naj bi bila črka P.

Koliko besed na S ste se spomnili? Koliko ste jih kasneje uporabili v pripovedi?

2 komentarja:

  1. Seksi spotakljiva siničica se sprehaja sama s slepim samorogom sredi skritega Sneberja. Sneži. Srečata snežaka Samota. Sam stoji sredi snega. "STOJ!", se samo pošali. Siničica se strašno strese, samorog se smeji. Snežak samo se spreneveda. Siničica sesuje snežaka Sama sama. Soočen s svojim sranjem se stopi. Siničica se s samorogom spelje spat.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odlično, Kobrowsky! Zgodba z repom in glavo.

      Pritaknila se je ena beseda na P, a mislim, da je ne bi bilo težko zamenjati.

      Izbriši