petek, 20. marec 2015

Pregled leta: pisanje, cilji, uspehi

Si priznate svoje dosežke, čeprav niste povsem izpolnili cilja?
Prvi pomladni dan je tako priročen dan, ravno pravšnji za razne preglede, premisleke, za njihovo spomladansko čiščenje in zastavljanje novih ciljev.

Pred enim letom sem si zadala kar zahtevno nalogo, zato sem se odločila, da pregledam napredek zastavljenih ciljev in jih po potrebi nadgradim ali spremenim.

Da bi bi mi v enem letu uspelo napisati tri knjige niti nisem pričakovala. Je bila pa to dobra motivacija, saj sem kljub vsemu napisala precej - pri dveh zgodbah mi je uspelo doseči polovico zastavljenega, pri tretji pa celo tri četrtine. Skupaj pa to nanese dobrih 200 000 besed. Cilj morda ni dosežen, številke pa me vseeno prepričajo, da je bilo precej narejenega.

Prav tako kot spodbudo za naprej vzamem prepričanje, da je pot - v tem primeru pisanje, pomembnejša od cilja :).

Pri vsem tem pa si za velik dosežek štejem predvsem to, da me mnenje drugih o mojem pisanju ne skrbi več. Vedno se bo našel nekdo, ki mu ne bo všeč, na srečo je tudi precej takih, ki jim je. In zardi teh se vse skupaj splača.

Seveda ne smem pozabiti na objave na tem blogu. Te vsekakor ostajajo in namesto ene objave na teden vas bosta sedaj pričakali dve. 

In še naprej sem bom trudila spodbujati vse, ki si želite pisati in besedno ustvarjati. Hkrati pa sem si zadala razvijati in širiti učinkovita orodja, vaje ter tehnike ustvarjalnega pisanja, ki spodbujajo domišljijo, besedni zaklad in spodbujati ustvarjalno razmišljanje, s pomočjo katerega trdno verjamem, da lahko dosežete večjo uspešnost in zadovoljstvo ter izboljšate kakovost svojega življenja. (Ne nujno v enem letu :)).

Mi bo uspelo? Ali sem si zastavila previsoke cilje?

Foto: Literarnica

Ni komentarjev:

Objavite komentar