petek, 13. marec 2015

Zakaj si je kdaj treba vzeti odmor?

Si kdaj vzamete odmor od pisanja?
Za ta teden sem imela pripravljeni dve različni temi. Ena je vedno za rezervo, če bi prva v zadnjem trenutku zatajila. 

Danes sta zatajili obe. Pa ne zato, ker ne bi vedela, o čem pisati, ker ne bi imela koncepta. Vse to je stalo na mestu. Le besede se niso tvorile v povedi. Vsaj ne z lahkoto, predvsem pa ne tako, kot sem si zamislila.

In bolj ko sem razmišljala, kako se lotiti pisanja današnje objave, težje sem se osredotočila in na zadnje sem pomislila, da danes sploh ne bi pisala.

Taka misel me je prešinila že kdaj prej, ko sem bila bolna ali so bili bolni otroci, ko sem imela natrpan urnik, da si nisem niti predstavljala, kdaj bom imela čas pisati objavo ali sem bila utrujena. Pa tudi, ko sem bila odsotna ali v podobnih situacijah, a je vedno ostalo le pri tem - da je šinila skozi moje misli in odšla. Pa tudi nerada prelamljam obljube, četudi sem jih dala sama sebi, zato je pisanje tedenskih objav zame zelo resna stvar.

Tokrat pa se je misel pojavila kot edino prava odločitev: včasih je dobro, da si vzamem odmor. Da potrebujem čas, da se napolnim z energijo in novimi zamislimi. Počutila sem se popolnoma izžeto. 

Včasih je dobro in prav, da se odmaknemo, tako imamo možnost stvari videti z drugega zornega kota.  In včasih se moramo na to spomniti in opomniti večkrat. 

In objava se je napisala kar sama od sebe.

Si vzamete odmor od dela, opravil, zahtev, od stvari, ki vam v tistem trenutku ne gredo? Koliko časa traja vaš odmor? Pet minut, uro ali cel dan?

Foto: brainscape.com

Ni komentarjev:

Objavite komentar