torek, 15. september 2015

Ustvarjalno-pisalni izziv: Deževen dan

Kakšen je vaš deževen dan?
Na naših koncih sicer že sije sonce, a nas je dva dni pošteno namakalo in ponavadi smo navajeni, da se nad dežjem pritožujemo. Mene dež, njegovo šumenje in pršenje, pomirja. In rada mu prisluhnem. Prav tako me ne moti vedno, da me lahko tudi pošteno premoči.

Torej, z današnjim izzivom se bomo posvetili dežju in njegovemu prijetnemu zvoku. Ste pripravljeni?

Deževen dan

Najprej se poskusite spomniti čim več opisov, ki jih uporabljamo za dež oziroma za deževanje.

Nato pa s 150 besedami in z naštetimi opisi dežja pričarajte pravi deževni dan, z vsemi šumi in zvoki, ki jih dež ustvarja.

Veselo pisanje!

Foto: regionalnaobala.si

1 komentar:

  1. Zaprla je okno, da je deževne kaplje ne bi še bolj potisnile k tlom, kot jo je že samo doživljanje same sebe na ta res turoben dan.

    Skoraj bi se bila pokrila čez glavo, pa jo je nekaj le zadrževalo. Mogoče je bila misel, da je že krepko čez deseto dopoldan in res ne izgleda, da bi lezla nazaj v posteljo, pa čeprav je deževalo. Usedla se je na staro zofo, noge stisnila k sebi, objela kolena in nemo strmela skozi balkonsko okno. Dež je z vetrom prinašal kaplje, ki so nemo kapljale na okno. Ni jih bilo slišati, kajti okno je bilo novo – tako, ki zaduši vse zvoke. Otožen pogled se je od okna obrnil navznoter v bolečo samotno dušo in spet navzven … S sabo je prinesel solze, ki so spolzele čez njeno lice, izpirale so bolečino, ki ji ni vedela imena. Vedela je le da boli.

    OdgovoriIzbriši