petek, 18. september 2015

Tehnike za spodbujanje ustvarjalnosti: Pisanje scenarija

Napišite scenerije možnih rešitev.
Nekaj tehnik za spodbujanje ustvarjalnosti in ustvarjalnega razmišljanja smo na Literarnici že predstavili.


Danes se bomo posvetiti še eni - pisanju scenarijev.

Sicer se na tem mestu dejanskega scenarija ne bomo učili pisati, bomo pa uporabili nekaj elementov te tehnike, ki nam bodo prišle prav pri reševanju zastavljenega problema oziroma pri iskanju rešitev.

Pri tej tehniki izhajamo iz trenutne situacije ali problema, ki jo/ga želimo rešiti. Ne osredotočamo se na samo rešitev, temveč na različne načine, s katerimi bi prišli do želenih rezultatov.

Kot pri vseh tehnikah za spodbujanje ustvarjalnega razmišljanja, je tudi tukaj pomembno, da se ne omejujete s pravimi ali napačnimi odgovori, temveč pozornost posvetite izključno iskanju različnih načinov, da dosežete želene rešitve.

Kot je pri pisanju zgodbe vse mogoče, naj bo tudi pri pisanju vašega scenarija vse mogoče. Ne zavrzite potencialno dobre ideje samo zato, ker se vam bo zdela nora ali prismuknjena. Časa za izločanje idej bo dovolj kasneje. Najprej si dajte priložnost ustvariti vse možne scenarije, ki se jih spomnite. 

Ko boste imeli napisane različne zgodbe, dajte idejam nekaj časa, jih dajte za nekaj časa na stran. 

Tako, veliko različnih idej že imate, kako bi prišli do rešitve. Sedaj vas čaka še postopek izbrati pravo oziroma tisto, ki vam najbolj ustreza. Pri tem si lahko pomagate s postopki inkubacije, evalvacije in implementacije, ki smo jih opisali pri tehniki viharjenja možganov

Foto: shejustwrites.net


Ni komentarjev:

Objavite komentar