petek, 30. januar 2015

Pomembna korist e-bralnikov

Moj e-bralnik
Ali e-čitalnikov. Kakor vam drago.

Naj najprej omenim, da je tehnologija (računalnik), ki sem se jo danes namenila hvaliti, za trenutek zatajila in skoraj povzročila, da današnje objave ne bi bilo.

Za kaj gre? Po zelo, zelo, zeloooooo dolgem času sem s police potegnila, tako rekoč obudila od mrtvih, svoj e-bralnik. Verjetno je do sedaj že jasno, da ga ne uporabljam prav veliko. Pa ne zato, ker ne bi bila tehnološki tip, novodobni pripomočki so mi pravzaprav zelo všeč. Prav tako mu pripoznam prednosti: je majhen, je lahek, v njega lahko spraviš vsaj 1000 knjig, ima brezžično povezavo, slovar, razlage in lahko si zapisuješ opombe. Ponovno berem več v tujih jezikih (predvsem iz enega očitnega razloga, da e-knjig v slovenščini ni prav veliko) in tako "drgnem" zarjavelost s svojega jezika.

A to so prednosti, ki me še vedno ne prepričajo, da ne bi v vmesnem času prebrala veliko knjig. Navadnih, tiskanih, takih, ki jih lahko malo upogneš in ki se zvečer v postelji veliko prijetneje prilegajo dlani, četudi so težje. 

Sem pa pred kratkim prebrala članek, kako so lahko e-bralniki v veliko pomoč osebam, ki imajo določene motnje, kot je disleksija.

Če človek nima resnih telesnih ali govornih hib, niti pomisli ne, da morda za nekoga branje predstavlja veliko težavo in morda tudi frustracijo ob tem, da ne more z veseljem početi nekaj, kar si želi. Vsaj jaz sem tako mislila oziroma nisem pomislila.

Članek si lahko preberete tukaj.

Katere pa so največje koristi e-bralnikov za vas?

Foto: Literarnica

Ni komentarjev:

Objavite komentar