petek, 23. maj 2014

Kako namisliti ideje za pisanje?

Kako najdete ideje za pisanje?

To vprašanje sem si ta teden pogosto postavljala in čeprav sem o različnih načinih, kako iskati ideje, snov za pisanje že pisala, mi nekako nič ni pomagalo, da bi se domislila primerne teme za tokratno objavo.

Delovni teden v izteku je bil precej naporen, tako psihično kot fizično. Dva velika dogodka. Enega sem pripravila s sodelavko, pri drugem sem samo sodelovala. A vseeno to pomeni zbranost in osredotočenost. In ves dan preživeti na nogah tudi ni mačji kašelj. 

Nekako mi je uspelo, da sem skrbi in sekirancijo izklopila, kar pa pomeni, da sem izklopila tudi vsakršno razmišljanje, ki ni bilo povezano z najnujnejšimi opravki. 

Do včeraj niti nisem imela časa razmišljati o čem bom pisala danes in na srečo (mojo, seveda) sem še vedno preveč utrujena, da bi me to skrbelo. Predvsem, ker imam po navadi že ves teden v naprej pripravljeno, o čemer bom pisala prihodnjič.

A dan za objavo je vseeno tu in ker se rada držim rokov, četudi si jih postavim sama, sem bila primorana, da o celotni zadevi resnično premislim. Nekaj mi že mora pasti na pamet

Včasih je delo ali razmišljanje pod pritiskom zelo učinkovito. Oditi s svojih ustaljenih tirnic razmišljanja nas lahko privede do dobrih zamisli. Razmišljati drugače in se pri tem truditi, celo nekoliko siliti razmišljati in domisliti ideje, predvsem pa izhajati iz sebe in lastne, trenutne situacije lahko zelo učinkovito sprožijo morda nenavadne, a fantastične ideje.

Kako pa vi pridete do svoji idej? Se prepustite načrtnemu razmišljanju ali čakate, da se vam utrne prava ideja?

Foto: stevewatsononline.com

Ni komentarjev:

Objavite komentar