torek, 29. december 2015

Ustvarjalno-pisalni izziv: Pisanje z nasprotno roko

Pišite z nasprotno roko.
Za zadnji letošnji ustvarjalno-pisalni izziv bomo stvari postavili na "glavo" oziroma se stvari lotili s povsem druge strani.

Če imate čas za oddih, ste se v mislih od letošnjega leta verjetno že poslovili in z vznemirjenjem pričakujete novega in kaj vam bo prineslo. 

Če se vam zdi, da vam letošnje leto ni bilo naklonjeno, pa verjetno že komaj čakate, da tudi uradno mine in upate, da vam bo naslednje prineslo več lepih stvari.

Morda se nam kakšne stvari tudi zdijo nerešljive, pri tem pa nam lahko pomaga, da pogledamo na situacijo z druge strani ali drugače. Naslednja vaja vas bo k temu spodbudila, četudi ste prepričani, da druge rešitve ni.

Zakaj potem ne bi stvari naredili drugače od običajnega in ne bi za začetek (ali za konec) poskusili pisati z drugo roko?

Pisanje z nasprotno roko

To vajo napišite ročno, pisanje na računalnik ne bo imelo enakega učinka. 

Z desno roko - ali z levo, če ste levičar, napišite vprašanje, na katerega si želite odgovor. Lahko je to vprašanje, ki vas že dlje časa muči, lahko pa tudi splošno vprašanje samo za vajo, kot recimo, kaj lahko pričakujete od novega leta.

Vprašanje zapišite kot vam pride na misel. Ne ubadajte se ali ste ga zapisali pravilno ali bi ga morali formulirati drugače. To ni pomembno.

Sedaj ko imate vprašanje, pisalo primite z drugo roko (z levo če ste desničar in z desno, če ste levičar). Lahko izberete tudi pisalo druge barve. Naj vas ne skrbi ali znate pisati z drugo roko (to vam naj ne bo izgovor, sama sem prepričana, da vsak lahko piše tudi z drugo roko), tudi to pri tej vaji ni pomembno. Je pa res, da se znate malo namatrati, kar je še bolje, ker se ne boste ukvarjali z razmišljanjem o odgovoru, temveč, kako ga boste napisali.

Vzemite si 3 minute in zapišite odgovor. Kot rečeno, ne razmišljajte, kakšen naj bi odgovor bil, posvetite se pisanju z ne dominantno roko in odgovor bo prišel sam od sebe.

Veselo pisanje in vesele praznike še naprej!

Foto: wikihow.com/Write-With-Your-Opposite-Hand

Ni komentarjev:

Objavite komentar