petek, 5. september 2014

Priprave na Maturo 2015 se pričenjajo!

Priprave na maturo se pričenjajo!
Ta teden se je veliko stvari vrtelo okoli šole, da sem skoraj pozabila razmišljati o drugih stvareh. Starejši sin je postal prvošolec, tako sem se tudi sama vrnila v svoje osnovnošolske spomine in zato sem bila več kot enkrat prisiljena misliti na šolo.

Učenje na ukaz mi ni nikoli odgovarjalo in tako tudi pojmujem učenje v šoli. Zelo rada pa se učim. Zelo rada raziskujem, odkrivam in spoznavam nove stvari, nabiram nove informacije. Zelo rada se zakopljem v knjige in vpijam njihovo znanje. Verjetno mi ni treba posebej poudariti, da gre predvsem za takšne tematike, ki so mi ljube. Čeprav se na teh učnih potovanjih rado zgodi, da z veseljem sprejemam znanje tudi iz tematik, ki mi niso tako zanimive. To bo verjetno zaradi večnega nasprotja med moram in hočem.

Pa se sedaj vseeno premaknimo eno stopnjo višnje na izobraževalni lestvici in za večino k tistemu moram. Pouk se namreč ni začel le za prvo(osnovno)šolce, temveč tudi za srednješolce in s tem dijake zadnjih letnikov, ki bodo veliko svojega šolskega časa posvetili pripravam na maturo.

S pripravami na esej bomo tako pričeli tudi na Literarnici in upam, da bodo priprave pripomogle, da se bo marsikateri moram spremenil v hočem.

Letos se vračamo k romanu in čeprav se bomo bolj posvečali samemu pristopu k pisanju eseja, bomo velik poudarek namenili tudi obravnavanima deloma.

Tako nas bosta v prihodnjih mesecih pogosto spremljala tudi Lojze Kovačič in Otroške stvari ter Nathalie Sarraute in Otroštvo.

Dijaki, kakšna je bila pa vaša vrnitev v šolo? Ste se je veselili ali že nestrpno pričakujete prve počitnice?

Foto: rocketcitymom.com



Ni komentarjev:

Objavite komentar