petek, 6. marec 2020

Esej 2020, Priprave na maturo

Elektronski vir (pdf)
 
283 strani

Cena: 15€



Pred nami je e-knjižica Esej 2020, Priprave na maturo. 
Kot naročeno, saj nas le še dva meseca ločita od pisanja eseja na maturi. 
V prvem delu se poglobimo v podrobne priprave na samo pisanje eseja, ki je že samo po sebi ključnega pomena. Spoznali boste, kako se na pisanje eseja pripraviti in kako brati dela, da boste na izpitu razumeli temo eseja in navodila. 
E- knjižico Esej 2020, Priprave na maturo lahko naročite na helena@literarnica.si
 
Letošnja matura prinaša štiri Cankarjeva dela: Za narodov blagor, Kralj na Betajnovi, Pohujšanje v dolini šentflorjanski in Hlapci. Tematski sklop pa je V svetu Cankarjeve dramatike, ki je prvo izhodišče za razmislek o prebranih delih in njihovemu dogajanju.

Drugi del podrobno obravnava vsa štiri dela. Posveti se tako razčlenjenim obnovam, kot vprašanjem za poglobitev teme, ki lahko služijo tudi esejističnem razmisleku o posameznem delu, likih, zgodbi, sporočilu. 
Prinaša tudi štiri primere razpravljalnega in razlagalnega eseja, ki služijo kot vaja pisanja eseja in utrjevanje prebranega.


Iz vsebine:

Grozd mu očita, da se vtika v stvari, ki se ga nič ne tičejo. Ščuka pa sumi, da bi lahko Goloba uničil ravno Grozd, da bi ga utišal, saj ga je označil za revolucionarja. Grozd Ščuko tudi opozori, da novinar, kar Ščuka je, ne sme imeti svojega mnenja.

                                                                                      Kako bi si razložili Grozdovo opozorilo?         
                                                                           Predstavite, kakšna se vam zdi vloga novinarja.


Ni komentarjev:

Objavite komentar