petek, 23. november 2018

Zimsko branje

Za prihajajočo zimo sem si namenila prav posebno bralno razvajanje. Na knjižni polici me čaka nekaj še neprebranih knjig, ki jim bom posvetila svojo pozornost.

Neskončni seznam neprebranih knjig se daljša in daljša, knjige se kopičijo na policah (marsikatero namreč kupim, da si jo tako zagotovim za branje, ko pride na vrsto).

Zadnja sva meseca so se stvari in dogodki odvijali s svetlobno hitrostjo. Ugotovila sem, da sta minila dva meseca ne da bi prebrala omembe vredno število knjig, zato sem se odločila, da to v naslednjih nekaj tednih spremenim in nadoknadim. 

Pobrskala sem po domačih knjižnih policah, kjer vem, se nabirajo številne knjige, ki sem jih kupila že pred časom, a še nisem prišla do tega, da bi jih prijela v roke in prebrala.

Tako sem si sestavila seznam za zimsko branje (Kaj ni ravno zima tisti najbolj primeren čas za banje, ko so večeri dolgi in vabeči?):

Genialna prijateljica in O novem priimku Elene Ferrante: Letos pred poletjem so me navduševale italijanske avtorice, med njimi tudi Ferrantejeva z Dnevi zavrženosti, četudi sem imela pričujoči knjigi že doma. Kot da bi te knjige lahko počakale. Vsaka punca ima svojo genialno prijateljico, zato jo mora imeti vsaka bralka tudi v knjižni izvedbi, kaj ni tako? In ker je pred kratkim izšel že 3 del t.i. Neapeljskega cikla, je sedaj skrajni čas, da preberem prve dva.

Hiša Ivane Djilas: Ta me tudi že nekaj časa potrpežljivo čaka. Zanimivo se mi zdi, da je v "glavni" vlogi hiša, ki je osrednji element knjige okoli katerega se vrtijo življenja njenih prebivalcev ali skoraj neprebivalcev.

Dekleta španskega bezga Marthe Hall Kelly: Pri tej knjigi me je pritegnil opis na platnici, ki napoveduje nekoliko skrivnostno dogajanje. Zgodba se dogaja tik pred in med 2. svetovno vojno, tako da dogajanje verjetno ne bo tako lahkotno, kot bi na prvi pogled lahko sklepali po naslovnici.

Izruvana Naomi Novik: Pri tej knjigi se bom pustila presenetiti. Brala sem vzpodbudne komentarje in se precej spontano odločila za nakup, tako da še nimam nikakršnih pričakovanj. 

Neskončni stolp želv John Green: Greena nisem toliko spremljala, čeprav njegova dela poznam. Pri tem me je pritegnil zelo zanimiv in nenavaden naslov (kot se Greenu rado zgodi, v dobrem pomenu seveda). In spet je čas, da se malo bolj posvetim mladinski literaturi. 

Kam me bo zimsko branje odneslo, ne vem, se pa seznam še nadaljuje, tako da bodo dolgi zimski večeri še kako prišli prav.

Kaj pa se je znašlo na vašem seznamu zimskega branja?

Ni komentarjev:

Objavite komentar