petek, 5. december 2014

Najti svoj glas

Uveljavljate svoj glas?
Všeč mi je, ko se ideja za objavo porodi kar sama, spontano in iz življenja. 

Že tri tedne imam vneto grlo, ki se kar noče pozdraviti. Res pa je, da sama kaj dosti nič kaj dosti ne prispevam k temu.

Me pa je danes čakal tudi zame zelo pomemben sestanek, ki sem se ga po eni strani zelo bala, po drugi pa sem bila zaradi tega zelo vznemirjena. Predvsem sem nanj gledala kot na priložnost, da v službi povem, kaj me teži in se končno postavim zase. Namesto da sem tiho in se jezim sama v sebi.

Zdi sem nujno, da se znamo postaviti zase, ne samo v delavnem okolju, temveč tudi v domačem in predvsem, da se znamo postaviti zase v odnosu do svojega pisanja. Ena kritika nas ne sme utišati. Ena kritika nas ne sme zaustaviti v naših pisateljskih prizadevanjih in ena kritika nas ne sme odvrniti od nas samih.

Predvsem pa mislim, da moramo ostati zvesti samim sebi in pisati o stvareh, ki nas navdihujejo in o katerih radi pišemo, ne glede na splošno mnenje, o čem je bolje pisati. Morda naša dela ne bodo nikoli objavljena. Morda s svojim pisanjem ne bomo spreminjali sveta. Prepričana pa sem, da se bomo s svojim glasom dotaknili nekoga.

Zato najdite svoj glas in ga sporočajta vsakomur, ki vas je pripravljen poslušati!

Foto: arealchalange.com

7 komentarjev: