sreda, 9. oktober 2019

Ustvarjalno-pisalni izziv: Vsesplošno priznana resnica

Nikoli ne bi mogla izbrati svoje najljubše knjige ali pisatelja. Tako enih kot drugih je preveč. Vedno me prepričajo določeni elementi in podrobnosti, ki odlikujejo posamezno delo in zaradi česar je to edinstveno. Ni pa nujno, da bi te podrobnosti delovale tudi pri drugih delih.

Jane Austin je ena od meni ljubih avtoric, ki je kot prvo pisala v času, ki so bili pisatelji še večinoma moški, kot drugo pa je do potankosti zadela različne karakterje in prikazala karakteristike tedanje družbe. In za nameček to začinila s ščepcem dobrodušnega humorja. Situacije je opisala tako iskreno, da si še dandanes pri njej spodbijajo številni avtorji.

Vedela je tudi, kako na udaren način pričeti z zgodbo. In uvodni stavek je zelo pomemben. Vpelje nas v duh zgodbe in nakaže njeno vzdušje.
Vsesplošno priznana resnica je, da samski moški s čednim premoženjem nujno potrebuje ženo.

Kako sledi vaša zgodba?

Napišite del 3. poglavja (svoje zgodbe, seveda). Na voljo imate 250 besed.

Veselo pisanje!

1 komentar:

  1. Add slot machine 더킹카지노 to certainly one of your lists under, or create a brand new} one. In such a case the person going to the slot machine would need to take out a further £6,000 insurance cowl. We stayed at a certain place which had an electrical energy slot machine.

    OdgovoriIzbriši